nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Kanaalplaten-Polycarbonaatplaten

Condensvorming in polycarbonaatplaten is normaal !

Condensvorming in polycarbonaatplaten is een natuurlijk verschijnsel, wat komt en gaat. Onze klanten hebben in de praktijk nauwelijks problemen met overmatige condensvorming in de polycarbonaat platen, zolang zij de montagevoorschriften m.b.t. voldoende afschot van het dak goed opvolgen. Na het lezen van deze tekst weet je meer hoe het zit met condens en wat je ertegen kunt doen om het te voorkomen.

 

Waarom en wanneer komt er condens in de polycarbonaat platen?
Polycarbonaat is net zoals bijna alle kunststoffen waterdicht, maar niet dampdicht. Hierdoor kan waterdamp dus altijd naar binnenkomen. Als de luchtvochtigheid in de kanalen van de dakplaten hoog is, dan krijg je condensvorming als de platen plots afgekoeld worden; water slaat immers neer op een koud oppervlak. In de praktijk zien we dit alleen bij weersveranderingen, bijvoorbeeld als het dak afgekoeld wordt door regenval.  Het is belangrijk dat de binnengekomen condens in de polycarbonaat dakplaat ook weer weg gaat en de condens niet in de dakplaten vast blijft zitten. Door de standaard aangebrachte AntiDust tape verdwijnt condens telkens weer als sneeuw voor de zon.

Dankzij het aanbrengen van AntiDust tape verdwijnt condens weer vanzelf
Omdat je de binnengekomen condens ook weer graag ziet verdwijnen, zijn onze polycarbonaat dakplaten standaard van voorzien van AntiDust tape. Aan de bovenkant van de dakplaat zit gesloten AntiDust tape, terwijl aan de onderzijde geperforeerde AntiDust tape zit. Hierdoor kan het condensvocht weer wegvloeien en vindt er bovendien luchtcirculatie in de dakplaat plaats. Kort je tijdens de montage een dakplaat zelf in de lengte of de breedte in? Breng dan de juiste AntiDust tape op de boven- en onderkant aan en zorg dat je de tape tijdens het monteren niet beschadigt. De AntiDust tape kun je extra mee bestellen bij je bestelling.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.